Skulle man starte en webshop?

Går du med drømmen om at starte egen virksomhed, og det helst skal være indenfor handel, så kunne en webshop meget vel tænkes at være svaret for dig. I modsætning til en traditionel butik, som både skal have den rette lokation, være indrettet korrekt og have personale samt varer på hylderne, så er du meget hurtigere og nemmere i gang med en webshop. Ikke kun det, men du vil med de rette metoder i markedsføring, som for eksempel brugen af søgeoptimering, kunne ramme et meget bredere publikum, og mere direkte. Med en webshop så har du dine udgifter nede og kan dermed sælge varerne til mere fordelagtige priser, uden at kompromittere din indtjening.

Er det svært at starte webshop?

Nej, det er på ingen måde svært at starte sin egen webshop. Der findes en lang række forskellige udbydere af webshops, og som sådan findes der gode og mindre gode løsninger. Men vælger man den prisbelønnede webshop fra Prestashop, så har man allerede fra start givet sig selv et godt kort på hånden. Ikke alene er det nemt og enkelt at komme i gang med Prestashop, men de tilvalgs moduler som programmet tilbyder, betyder at du med tiden kan lade din webshop udvide til lige netop det du selv ønsker. Der er stort set ingen begrænsninger. De helt store systemer håndteres dog nok med fordel af professionelle programmører, da systemet kan integreres med både dit eksterne lager og økonomi systemer.

Er webshop fremtiden

Der var engang en klog mand som sagde, at det er svært at spå, specielt om fremtiden. At svare på om webshop løsninger er vejen frem, hører måske nok til kategorien at spå, men kigger vi en smule bagud og ser hvordan udviklingen har været og hvilken retning den har taget, så tror jeg det er et godt sikkert bud, at rette blikket i retningen af online handel. Den ældre generation føler stadig en vis skepsis overfor det faktum at der ikke kan pilles og røres ved det man køber, ligesom man ikke er helt tryg ved at give kreditkort informationer væk. Men den yngre generation, for hvem både internettet med Facebook og eBay er dagligdag, der er virkeligheden anderledes. Der bliver muligheden for at holde kontakt og handle, uden at spilde tid i køer og mellem kasselinier, hilst langt mere ukritisk velkomment. Der er kommet mere og mere fokus på den såkaldte kvalitetstid, og vi er blevet kræsne med hvad vi vil spilde vores tid på. Indkøb er bestemt et af det steder der hører til nødvendige onder for mange, og som sådan, så vil webshop løsninger være fremtiden.

OM KRISTIAN OLE RØRBYE

Kristian Ole Rørbye er vores SEO-ekspert med mere end 15 års erfaring inden for SEO og online markedsføring. Her på bloggen deleer han ud af hans viden og erfaring.

Skriv en kommentar