Lav din egen blog og få en bedre placering på Google

Det kan lyde mærkeligt, at en blog kan give din hjemmeside eller webshop en bedre placering på Google, men det er ikke desto mindre helt korrekt – og der er endda flere måder, du kan gøre det på.

Lav en intern blog

Fordelen ved en intern blog som en integreret del af din hjemmeside eller webshop er, at kunderne allerede befinder sig på din hjemmeside, når de klikker ind på en blogtekst. Det betyder, at de måske hurtigere bliver fristet til at klikke videre rundt på din hjemmeside.

En anden fordel er mængden af tekst og indhold på din hjemmeside. Google vægter gode, lange og relevante tekster – gerne med billedindhold. Derfor er tekst en vigtig del af den SEO, der skal rykke din hjemmeside op på relevante søgeord. Generelt set vil en blog altså forbedre din placering på Google.

Lav en ekstern blog

Måske er det ikke en mulighed med en intern blog i forhold til det hjemmesidedesign, du har – eller måske ønsker du bare ikke at have en blog som en del af din webshop. I det tilfælde kan du stadig nyde godt af at lave en blog, som linker til forskellige dele af din hjemmeside. Især når bloggen løbende bliver fyldt op med godt og relevant indhold. I så fald vil du nemlig kunne bruge din egen blog som linkbuilding, der også er et vigtigt element i det at nå til tops i søgemaskinerne.

Vil du gerne lave en blog fra bunden, skal du vælge domæne og købe webhotel; ligesom når du opretter en hvilken som helst anden hjemmeside. Det kan du nemt og hurtigt gøre selv ved at følge denne guide: Lav en blog.

Sådan vælger du domæne

I princippet kan du frit vælge det domæne, der passer dig – så længe det er ledigt. Et domæne kan nemlig kun bruges én gang. Ønsker du at bruge bloggen i forbindelse med linkbuilding eller som en direkte forlænger af din hjemmeside, kan det dog være en fordel at vælge et domæne, der hentyder til dette.

Derudover er der delte meninger om domæner, men der er da nogle råd, som du bør følge:

  • Vælg et domæne, der er nemt at stave til og som ikke er for langt
  • Undgå helst æ, ø og å
  • Overvej nøje brugen af bindestreg (fordi det kan være svært at huske, hvorvidt domænet skrives med bindestreg eller ej)
  • Lad domænet afspejle bloggens indhold
  • Vælg helst et .dk-domæne, hvis det udelukkende skal bruges i Danmark. Skal domænet bruges internationalt, bør du vælge .com. Køb eventuelt begge dele med det samme.

TIP: Husk altid at få opsat HTTPS med et SSL certifikat fra start af.

Interessant og aktuelt indhold er vigtigt

Der vil gå noget tid, inden din blog bliver opdaget og får læsere. Det er helt naturligt. Du kan selvfølgelig hjælpe på vej ved at linke til bloggen forskellige relevante steder. Derudover skal du sørge for, at bloggens indhold er interessant og aktuelt. Er det ikke tilfældet, vil dine læsere hurtigt forsvinde igen, og de vil ikke nå at læse tekst, trykke på links eller bevæge sig rundt andre steder på hjemmesiden. Besvar gerne spørgsmål, som tit googles, i dine blogtekster. Det vil forbedre din søgemaskineplacering.

OM KRISTIAN OLE RØRBYE

Kristian Ole Rørbye er vores SEO-ekspert med mere end 15 års erfaring inden for SEO og online markedsføring. Her på bloggen deleer han ud af hans viden og erfaring.

Skriv en kommentar