Få din gratis hjemmeside på side 1 på Google

At få sin hjemmeside på side 1 på Google er sjældent nemt, men det kan dog lade sig gøre med en god indsats eller med lidt udefrakommende hjælp – også selvom der er tale om en gratis hjemmeside.

Lav en gratis hjemmeside

Første skridt på vejen er naturligvis at lave en hjemmeside. Du kan betale dig fra det, men du kan også sagtens gøre det selv. Endda selvom du ikke er den store webhaj. Der findes nemlig mange gode og simple værktøjer til at lave gratis hjemmesider. Dem kan du læse om her: Guide: Lav en gratis hjemmeside.

Når først du har lavet hjemmesiden, handler det om at få indhold på den. Der er nemlig ingen pointe i at forsøge at få en plads på side 1 på Google, hvis der ikke er indhold på siden. Dels er det nærmest umuligt, da Google vægter indhold højt, og dels vil dine besøgende hurtigt forlade siden igen, hvis ikke der er noget relevant indhold at komme efter.

Imens du laver din gratis hjemmeside kan du lytte til lydbøger gratis.

Skriv lange tekster

På hver enkel underside bør du have tekst. Det giver sig selv, hvis der er tale om en blog, men det er også tilfældet, hvis der er tale om en webshop eller hjemmeside for din virksomhed, at du bør have tekst på hver side. Gerne minimum 500 ord suppleret med længere tekster på udvalgte sider.

Det er ikke lige meget, hvad du skriver. For det første skal det være relevant for din hjemmeside. Derudover skal det være aktuelt for dine besøgende eller kunder at læse om. Vigtigst af alt – i forhold til Google og andre søgemaskiner – skal teksterne være søgemaskineoptimerede.

Søgemaskineoptimerede tekster er bl.a.:

  • Inddelt i afsnit med H1 og H2 overskrifter
  • Indeholdende punktopstilling
  • Indeholdende udvalgte søgeord

Ovenstående er et udpluk, men det er et godt sted at starte, hvis du er ny inden for SEO. Søgeordene er vigtigst. Dem udvælger du ud fra, hvilke søgeord eller søgesætninger som du genre vil kunne findes på. Du kan overveje, hvad du selv ville søge på, eller du kan få udarbejdet en egentlig søgeordsanalyse via hjælpeværktøjer til formålet.

Tip: Jo mindre brugt søgeordet er, des lettere vil det være at få en god placering på netop det søgeord.

Linkbuilding

Én af de andre helt store spillere på søgemaskinefronten er linkbuilding. Kort fortalt betyder det, at du har interne links på din hjemmeside mellem dine undersider og eksterne links til og fra andre hjemmesider. Især det med at få links fra andre hjemmesider til din hjemmesider har stor betydning for din placering på Google. Især her kan det være en fordel at betale sige fra lidt hjælp, da det er nærmest umuligt som nybegynder at få betydningsfulde links gratis. Det kræver enten et stort og godt netværk på området, eller at du får hjælp af en SEO-virksomhed.

OBS: Det er en udbredt misforståelse, at alle links har samme værdi. Et link er ikke bare et link. Linket skal helst indgå i en relevant sammenhæng eller tekst, så det vil ikke have den store effekt, at du blot smider et link til din hjemmeside i diverse online forums.

OM KRISTIAN OLE RØRBYE

Kristian Ole Rørbye er vores SEO-ekspert med mere end 15 års erfaring inden for SEO og online markedsføring. Her på bloggen deleer han ud af hans viden og erfaring.

Skriv en kommentar