Gode råd til tekstforfatning

En stor del af søgemaskineoptimeringen ligger i hjemmesidens tekster. Teksterne skal være relevante, have en vis længde, være opbygget på en speciel måde og indeholde de ønskede søgeord.

Skriv relevante tekster

Først og fremmest skal teksterne være relevante. De skal omhandle et emne, der passer til din hjemmeside og din målgruppe. Søgemaskinerne værdsætter besøgende på din hjemmeside – men de værdsætter lige så meget, at de besøgende bliver hængende og læser videre/færdig. Hvis overskriften er misledende, eller hvis teksten ikke passer til hjemmesiden, vil de besøgende forsvinde igen, lige så hurtigt som de kom i første omgang.

Lad teksterne være på mindst 500 ord

Der bør være tekst på alle sider og undersider på din hjemmeside. En god tommelfingerregel er, at teksterne hver især bør fylde mindst 500 ord. Forsideteksten må meget gerne være længe; gerne over 1.000 ord. Der er selvfølgelig undtagelser, herunder især produktbeskrivelser på en webshop med mange produkter. Her er det vigtigere, at teksterne hver især er unikke, frem for at de fylder 500 ord. 100 ord kan være tilstrækkeligt i denne sammenhæng.

Opbygning af SEO tekster

Der er forskel på at skrive en SEO tekst og et almindelig blogindlæg, men med nogle gode råd, kan du optimere dine blogindlæg, artikler og øvrige tekster til at være SEO-venlige.

  • Inddel teksten i mindre afsnit
  • Brug H1 og H2 overskrifter
  • Brug punktopstilling
  • Link internt og eksternt, hvor det giver mening
  • Inkluder søgeord

Inkluder søgeord

Søgeord er de ord, som interesserede og potentielle kunder finder dig på i søgemaskiner som f.eks. Google. Søgeord er derfor ikke nødvendigvis grammatisk korrekte. De fleste mennesker søger eksempelvis i enkelte ord frem for sammensatte ord. Når du skal skrive en tekst, der har en gavnlig effekt på din søgemaskineplacering, skal du bruge søgeordene frem for de grammatisk korrekte ord og betegnelser. Der findes mange værktøjer til at lave søgeordsanalyser, så du nemt og hurtigt kan få et samlet overblik.

Tilføj en blog til din hjemmeside

Du bør skrive tekster til din hjemmeside ofte, da nyt tekstindhold også vægter højt. Vælg gerne at have en blog som en del af din hjemmeside eller webshop. Bloggen kan fremstå som ”Nyheder” eller ”Artikler” og give din hjemmeside mere værdi, tiltrække flere besøgende og forbedre din placering i søgemaskinerne.

Vælg et mekanisk tastatur

Det tager lang tid at skrive tekster. Du kan gøre det selv eller betale dig fra det hos en professionel tekstforfatter. Det billigste er naturligvis at gøre det selv. I så fald bør du tidsoptimere, så du kan skrive teksterne så hurtigt som muligt. Er der tale om et emne, som du har indgående kendskab til, bør du kunne skrive 800-1.000 ord i timen. Dertil kommer formentlig noget korrekturlæsning.

Vælg gerne et mekanisk tastatur, når du skal skrive tekster. Det holder langt bedre end et membrantastatur – faktisk helt op til 60 millioner tastetryk pr. tast. Det er af samme grund at professionelle gamere bruger et mekaniske gamer tastatur. Det slider nemlig meget på tastaturet at skrive mange tekster, så det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse med udskiftning af tastatur, hvis ikke du har valgt et ordentligt et fra start.

OM KRISTIAN OLE RØRBYE

Kristian Ole Rørbye er vores SEO-ekspert med mere end 15 års erfaring inden for SEO og online markedsføring. Her på bloggen deleer han ud af hans viden og erfaring.

Skriv en kommentar