Stjæle forfatterskab fra andre sider end dine egne

I f.eks USA har man længe haft forfatterskab (author rel) med i søgeresulaterne på Google.com

Det bliver vist ved, at man med i SERPs får et lille billede som bliver taget fra ens Google+ profil af.

Kristian_Ole_Rørbye_forfatterskab___authorship

Dette blev rullet ud på Google.dk her for små 2 måneder siden, hvilket resulterede i, at mange begyndte at snakke om et nyt begreb her i Danmark når man taler SEO, nemlig ”rel author”.

Læs om hvordan du tilknytter din side på Google+ her: http://kristianole.dk/relauthor-sadan-tilknytter-du-din-side-pa-google/

Læs også artiklen omkring opsætning af rel author fra Yoast her: http://yoast.com/push-rel-author-head/

Og her 2 måneder efter, er det da også tydeligt at se, at rigtig mange firmaer og bloggere har fået implementeret dette på deres hjemmeside, webshop eller blog.

flere_forfatterskaber_i_SERPs

Personligt synes jeg ideen er god og jeg har da også fået det lavet på de fleste af mine hjemmesider.

 

Jeg fik en idé

I starten da jeg selv sad og roede med at få det sat korrekt op på mine hjemmesider samt på min Google+ profil, kom jeg til at tænke på noget…

Hvad nu hvis jeg lagde denne stump kode ind på en hjemmeside, hvor jeg f.eks havde en profil hvor man kan indsætte HTML kode og herefter oprettede denne side på Google+ også som værende en side jeg administrerer? Ville man så få vist forfatterskab på denne side også?

Ideen blev testet på Amino.dk

Da jeg har en profil på Amino.dk hvor jeg har mulighed for at indsætte HTML kode, så tænkte jeg at det var oplagt at lave forsøget her.

A:

Først skulle jeg have oprettet et rel author link fra min profil side og det var meget nemt, da jeg blot kunne indsætte linket til min Google+ profil via editoren (se billed)

 Google_+_forfatterskab_på_Amino_profil_side

Linket er ikke 100% til min profil, da der også er en lille stump kode med. Det ser sådan her ud:

https://plus.google.com/103041600678164012087?rel=author

Altså med rel=author med til sidst i linket, hvilket fortæller Google at jeg har forfatterskab til denne side.

B:

Dernæst skulle jeg have oprettet skulle jeg have oprettet Amino.dk på min Google+ profil som værende et website jeg er bidragyder til.

Det er meget nemt og jeg har beskrevet det her på min blog: http://kristianole.dk/relauthor-sadan-tilknytter-du-din-side-pa-google/ se også billedet nedenfor:

Amino_forfatterskab_test

Resultatet

Så var det ellers bare at vente på at Google kom forbi min profil side på Amino samt på Google+ og fik disse to kædet sammen.

Der gik ikke meget mere end 24 timer før at det var trådt i kraft og resultatet blev dette (se billede)

Resultatet_af_at_oprette_forfatterskab_til_Amino_på_Google+

Dette er ved at søge på mit navn ”Kristian Ole Rørbye” på Google.dk og her ryger min profilside på Amino.dk altså op som nr 1 med et billede og link til min Google+ profil.

 

Men er det så en god idé?

Efter at have testet det tog jeg igen dette væk fra min profil samt Google+, da jeg var i tvivl om hvorvidt det er en god ide at ”stjæle” forfatterskab fra andre sider som man egentlig ikke er forfatter på.

Hvad synes du?

Er det OK at gøre dette på et forum som f.eks Amino.dk , hvor man jo faktisk i teorien er forfatter og bidragyder til i form af indlæg og kommentarer til disse i debatten?

Burde Google lave det anderledes, så det ikke er så nemt at lave?

Til sidst vil jeg da også gerne lige give en officiel undskyldning for at bruge Amino som testkanin – Sorry! 🙂

OM KRISTIAN OLE RØRBYE

Kristian Ole Rørbye er vores SEO-ekspert med mere end 15 års erfaring inden for SEO og online markedsføring. Her på bloggen deleer han ud af hans viden og erfaring.

9 kommentarer til “Stjæle forfatterskab fra andre sider end dine egne”

 1. Som jeg ser det stjæler du ikke forfatterskab over noget. På din Amino-side er det kun dig, der kan skrive alligevel, og det retfærdiggører i mine øjne at knalde ansigter på det.

  En rigtigt sjov tanke. Jeg har ikke selv overvejet det, men kunne sagtens finde på at gøre det. 🙂

  • Hej Halfdan,

   Tak for din kommentar.
   Jeg er helt enig med dig, men det der faktisk sker er, at det ikke kun er på indlæg som jeg har skrevet, men også på andre indlæg at mit “ansigt” / forfatterskab vil figurerer

   Så på en eller anden måde er det måske lige lidt for smart 🙂

   En mulighed kunne være at Google lavede det så man kan se forskellen på om man er forfatter og/eller ejer af domænet.

   Hvad synes du?

 2. Sjovt nok 🙂 Det er vel ikke helt okay, at stjæle virtuel “forfatterskab” over andres hjemmesider. Men i princippet så er det vel kun bidragyder? Det kan man jo på mange måder sige, at du er på Amino. Så på den måde synes jeg, at det er okay. Med mindre jeg har misforstået konceptet? 🙂

  En anden lille detalje. Jeg har smidt alle mine hjemmesider op under “Bidragyder til”, men den viser ikke det lille “ansigt” ved alle artikler der bliver postet. Har du måske en forklaring til dette? Det kan måske være, at jeg har konfigureret det forkert.

  • Hej Sasa,

   Ja, det er korrekt, dit ansigt kan kun blive vist én gang ved en søgning (pr. Google side, altså kun én gang ved de første 10 resultater).

   Jeg er enig med at jeg bidrager meget på Amino med over 1000 indlæg igennem tiderne. Det jeg er i tvivl om, er det, om det er OK? Eller om det er at være lidt for snedig og kreativ.

   Hvad synes du?

 3. Rigtig cool post, Kristian. Fedt at du deler forsøget her.

  Det er super-snedigt og noget jeg faktisk ikke havde overvejet. Nu tror jeg dog, at jeg vil udnytte det. Kan ikke rigtig se, hvad der skulle holde mig tilbage, når muligheden er der. Amino er vel også glade for den ekstra opmærksomhed det vil give i SERPs, som helt sikkert vil tiltrække flere besøg til.

  • Hej Kristoffer,

   Fedt du kan lide det 🙂

   Ja, jeg tror du har ret og det var egentlig også grunden til at jeg lavede indlægget. Nemlig for at starte en debat omkring hvorvidt det er OK eller ej.

   Som du selv skriver, så er det jo bare med til at “pynte” lidt på resultaterne i SERPs og derved give klikraten et hak op for de sider man laver det på. 🙂

 4. Hej
  Jeg kan ikke have ondt af det – og du beskriver, hvordan du har gjort, så vi andre får udvidet vores horisont – og det er vel også et af formålene med at deltage i debatterne på Amino – så ok for mig 🙂

Skriv en kommentar