Gæsteindlæg: Hvad tekst kan betyde…

Mit navn er Casper Blom, jeg er i skrivende stund 19 år og driver BilligeGolfbolde.dk. Jeg har fået lov til at skrive et blogindlæg, hvad mere, samt god tekst betød for min webshop.

Jeg har nemlig efterhånden drevet billigegolfbolde.dk et par år, og igennem årene har jeg lært utrolig meget om e-handel. Det hele er jo førstehånds erfaringer, men nogle af tingene ærgrer mig, at jeg ikke gjorde det før. Men det er dumt at bruge tid på at ærgrer sig, hvis man skal vende det til noget positivt, så er det jo godt at jeg ved nu.

Det som jeg dog gennemgående i de tre år har brugt min tid på de seneste tre år, har dog været organisk søgemaskineoptimering. Det er altså for at ranke bedre i Google, når folk søger på golfbolde osv.
Der har jeg nu taget førstepladsen på de ønskede ord, og det var jeg glad for. Men hvad så? Jo, så gælder det jo om at forsvare de pladser, og samtidig prøve at erobre nogle ord med mindre konkurrence, men som der konverterer godt.

Det som jeg så begyndte på, var at lave en golf spørgsmålssektion. For eksempel har jeg et spørgsmål ved navn ’hvor meget vejer en golfbold?’. Når folk søger på det, så man gå ud fra at de har en eller anden form for relation til golfspillet. Selvfølgelig så kan det også være et spørgsmål fra Trivial Pursuit, men stadig så er der nok flest golfspillere, som søger på det.

Måske de så ikke har behovet for golfbolde lige nu, men det har de højst sandsynligt på sigt. Og når behovet så melder sig, så er det jo meget sandsynligt, at BilligeGolfbolde.dk så ligger tydeligt i hukommelsen. Man kan også være heldig at de ’synes godt om’ en på Facebook, eller tilmelder sig mit nyhedsbrev.

Det som jeg også godt kan lide ved dette trick, det er at når arbejdet først er gjort, så passer det næsten sig selv. Der er ikke meget konkurrence på fx hvornår blev den første golfbolde produceret?, så når jeg først ligger nummer 1, så er der god sandsynlighed for at jeg bliver der. Og så hvis jeg ligger der 1-2 år, kan det altså pludselig blive til rigtig mange besøg på sigt.

Det eneste som det egentlig kræver er et nogenlunde fungerende CMS system i ens webshop, en lille bitte smule linkbuilding, og så en hulens masse SEO tekst. Jeg foretrækker selv at lave linkbuilding samt oprette teksterne i mit CMS system, men alt tekstforfatningen er outsourcet. De få tusinde kroner jeg har smidt efter det, er jeg helt overbevist, bliver tjent hjem. Du kan jo også sagtens skrive teksterne selv, så hvad med bare at komme i gang?

/ Casper Blom, CasperBlom.dk

OM KRISTIAN OLE RØRBYE

Kristian Ole Rørbye er vores SEO-ekspert med mere end 15 års erfaring inden for SEO og online markedsføring. Her på bloggen deleer han ud af hans viden og erfaring.